Sköna Ting trycker sina etiketter med en QL-120

Techprint tog ett snack med deras kund Sköna Ting som finns i Stockholm.

Sara Enzell, VD på Sköna Ting berättar:

I början på 2000-talet var utbudet av kort till blomsterbutiker ganska tråkigt i Sverige. Med detta i åtanke reste Sara Enzell ut i Europa och kom hem som agent åt ett tyskt kortföretag med ett stort utbud av fotokort. Där och då startade resan mot att kunna erbjuda vackra kort till blomsterbutiker, inredningsbutiker, museer och bokhandlare som söker det där lilla extra.

Sortimentet ökade fort med andra pappersvaror som anteckningsböcker, servetter och boxar.
Kunderna blev fler och 2012 startade vår första egna kortproduktion med nytryck av bilder från gamla botaniska böcker. Det är dessa bilder som idag har satt sin prägel på stora delar av vår produktion. Sortimentet växer ständigt och idag designar och förpackar vi allt från posters och godis till servetter och tvålar. Vi är ständigt på jakt efter nya vackra bilder och nya produkter att applicera dessa på.

Produktionen sker lokalt i Stockholm och vi strävar efter att all extern tillverkning ska ske i Sverige.
Sköna Ting Kola QL-120


Sköna Ting har många olika produkter i sitt sortiment.

 • • Pastiller

  • Te

  • Kola

  • Tvål

  • Stickers mm.
 • Sara på Sköna Ting träffade Techprint för första gången på en mässa i Stockholm 2013.

  Idag har vi tio-tusentals olika layouter och 15-20 olika etikettstorlekar på våra produkter. Det kan vara säsongsbaserad motiv så som påsk, jul, vår eller höst, säger Sara.
  Tack vare Techprints printrar producerar vi alla etiketter idag direkt på order.

  Vi köpte vår första printer efter mässan 2013. Då gick den mest till våra pastillaskar där vi har en baksida med varudeklaration och en framsida med olika motiv, säger Sara.
  I takt med att vi såg hur effektivt detta var så har vårt sortiment ökat med nya produkter genom åren. 2019 köpte vi vår tredje printer från Techprint.


  – Vad är den största fördelen med att kunna printa själv?

  Flexibiliteten säger Sara.
  Vi printar allt från 6st till 500st per gång, upptill sex olika språk. Vi printar aldrig mer än vi behöver. Har vi en order på 150st så kör vi upp dem på ett par minuter.

  Vi har inga startkostnader. Leveranstiden kapas från 3-4v till 1-2 dagar jämfört med ett tryckeri. Jag behöver heller inget lager på förtryckta etiketter, här ändrar jag layout efter behov. Samtidigt som layouten trycks kan jag få med all variabeldata som behövs, om det är streckkod, bäst-före datum eller batchnummer spelar ingen roll. Allt printas samtidigt.

  – Hur ofta printar ni?

  Varje morgon tar vi ut de ordrar som kommit in och sen går printrarna från 8-16 varje dag så vi kan leverera dagen efter.
  Sara fortsätter – ”printrarna är så snabba att jag får ut flera tusen etiketter per timme.”

  – Varför blev det Techprint som leverantör?

  Techprint har allt, säger Sara. De har allt material som behövs till sina printrar. Det har kunniga servicetekniker som hjälper oss om något skulle strula. Det känns skönt att kunna köpa både färg och etiketter från samma ställe som man köpt sin printer. Jag får oftast mina beställning inom ett par dagar från Techprint. Sara säger vidare, Techprint är ett fullservice företag.

  Sköna Ting har idag en Kiaro och QL-120 printer. Den printar med 1200dpi och printbredd från 12-106mm. Idag har dessa två modeller uppdaterats och ersatts med
  QL-120X “The Best Just Got Better”

  Vill ni veta mer om era möjligheter? Ring oss redan idag 042 – 29 99 40 eller kontakta oss HÄR Vi hjälper er gärna att hitta rätt och den bästa lösningen för just er verksamhet.